• Barangolás az állatok birodalmában

          • Iskolánk 5.A és 5.B osztályos tanulói a szlovák órák keretén belül prezentációkat készítettek kedvenc állataikról. A gyerekek nagy örömmel vetették bele magukat a projekt megvalósításába. Szorgalmasan ragasztottak, festettek, információkat gyűjtöttek, hogy elkészüljenek ezek a kreatív alkotások. Az elkészült műveket kiállítottuk, bárki megtekintheti az ötödikes folyosón.

            -IZS-

          • Májusfaállítás

          • Tavasszal számtalan régi hagyományt őrző népszokást ünnepelünk. Ilyen többek között a májusfa felállítása is. Ebből az alkalomból április 30-án iskolánk alsó tagozatos tanulói ünnepi műsorral készültek. Versekkel, énekkel és tánccal köszöntötték a kicsik a tavaszt. “ Ahogy nézi a sok ember, szívük, lelkük is vigad, kezdődhet a víg mulatság, te is érezd jól magad! “

          • Tegyünk a bolygónkért!

          • Ebben az iskolai tanévben is fontosnak tartottuk, hogy felhívjuk az iskolatársaink és a környékünk lakosainak figyelmét a környezetvédelem fontosságára. 2024 áprilisában többféle programba kapcsolódhattak be a tanulóink, amelyek a Föld védelmére, tisztaságának megőrzésére hívták fel a figyelmet. Iskolánk több tanulója különféle rajzokkal, lapbookok és makettek készítésével fejezték ki a véleményüket a Földünk állapotáról és védelméről. A munkáikból egy kis ízelítő is látható egy kiállítás keretén belül.

            2024. 4. 26-án elhatároztuk, hogy kézzelfogható bizonyítékát adjuk azon elhatározásainknak, amelyek a Földünk tisztaságát szolgálják. Előre megszervezett csapatokban kiválasztottunk Tornalján néhány területet.  A tisztításra került területek között szerepelt: iskolánk környéke, a városi park és környéke, a Csevice ásványvíz töltőállomás körüli terület. A higiéniai alapelveket és szabályokat betartva a munkába bekapcsolódtak: Szászi Edina a 7.A osztállyal, Kovács Andrea a 8.A osztállyal és Barnócky Anita a 9.B osztállyal. Mindenki - a saját egészségét előtérbe helyezve - szó szerint felvette a kesztyűt a környezetszennyezés megoldására. Munkánk rendkívül eredményesnek bizonyult, mivel a nap folyamán összesen 20 zsák szemetet gyűjtöttünk össze. Szívből reméljük, hogy értékelni fogják a munkánkat, s velünk együtt fognak vigyázni a Föld tisztaságára! Ezért arra kérnénk mindenkit, hogy a szemetet csak az arra kijelölt helyen dobják ki. A jövőt mindenki szép és tiszta állapotban képzeli el magának, tegyünk is érte!

                 Barnócky Anita

          • Pozsonyban jártunk

          • Iskolánk idén benevezett a „Musical Csillag“ elnevezésű nemzetközi énekversenyre, melynek a pozsonyi Musical Zeneakadémia adott otthont 2024. április 27-én és 28-án. A szervezők nagy örömére a verseny hatalmas érdeklődésnek örvendett, amiről a több mint 150 benevezett versenyző tanúskodott. Iskolánkat a 2. kategóriában Miko Lilianna (7.A) képviselte, melyben 40 versenyző mérettette meg magát. A verseny nagyon magas színvonalú volt, érkeztek a határon túlról is. Több versenyző a Zeneakadémia növendéke volt, akiknek otthonos volt a terep, így „némi“ előnnyel rendelkeztek. A dobogó picit szűknek bizonyult, a zsűri állítása szerint sokkal több versenyző megfért volna ott, de a versenyszabályzat kötöttsége miatt csak hárman lehettek díjazva ketegóriánként. De ez a tény nem szomorított el senkit sem, hanem ellenkezőleg. Rengeteg tapasztalot szereztünk, ismerkedtünk. Büszkeséggel hallgattuk a szakmai zsűri szavait, akik az egyéni teljesítményt elismerve kiemelték, hogy Lili egyedüli magyarként magyar musical dalokkal indulva színesebbé tette a verseny egészét és biztatást kapott jövőbeli terveinek megvalósításához. Köszönjük a felkészítést és a támogatást Fűzér Henrietta tanító néninek!


            -MA-

          • STARÝ MOBIL SEM!

          • Idén bekapcsolódtunk az Orange Slovakia által meghirdetett SMS – Starý Mobil Sem! elnevezésű versenybe. A verseny célja az volt, hogy a résztvevő iskolák minél több régi telefont gyűjtsenek be újrahasznosításra, hogy ezzel is védjük környezetünket. Iskolánk 6.C osztályos tanulóját kisorsolták, könyvjutalomban részesült.

            Gratulálunk Váradi Selenának!

            -GV-

             

          • McDonald's Kupa Nagyrőcén

          • Április 24-én került megrendezésre a McDonald's Kupa nevet viselő labdarúgó torna kerületi fordulója. A tornán 6 iskola képviseltette magát. Diákjaink hatalmasat küzdöttek, aminek az eredménye ezúttal egy 2.hely volt. A pályán kifejtett kitartásuk és összetartásuk példaértékűnek bizonyult.

             
            Ezúton is gratulálunk nekik!
            -BD , PJ-
          • A Föld napja az alsó tagozaton

          • Az idén is megemlékeztünk a Föld napjáról egy előadás keretén belül, ahol a tanulók játékosan tudatosíthatták, hogy a gyerekek is sok mindent tudnak tenni a Föld megóvása érdekében.

            -BSz, KS-

          • PénzOkosKupa a Kazinczyban

          • Idén áprilisban került megrendezésre első alkalommal iskolánkon a PénzOkosKupa rendhagyó matematika verseny. Ez alkalommal a hetedik és nyolcadik osztályos tanulók háromfős csapatokban versenyeztek a továbbjutásért. A feladatok során a tanulók pénzügyi intelligenciájukról tettek tanúbizonyságot. 
            Ezúton is gratulálunk minden résztvevő csapatnak a kiváló teljesítményéért!

            - KD, KA - 

          • Földünk szenved! Segíts!

          • A Föld napja alkalmából világszerte számos programot szerveznek a Föld megmentésére. Iskolánk 9.C és 9.D osztályos tanulói is szerették volna kivenni ebből a részüket.  A napot egy rövid előadás megtekintésével kezdtük, majd szórólapokat helyeztünk el a város különböző pontjain. Az volt a célunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a Föld környezetének megóvására.

            GV – IZS – BMZS

          • TORNAĽA OPEN 2024

          • Április 17-én iskolánkat négy tanuló képviselte a SOŠ – SZAKKÖZÉPISKOLA TORNAĽA által meghirdetett Tornaľa OPEN 2024 megnevezésű lövészversenyen. A tanulók: Kuba Dávid 8.A, Deme Ákos György 8.A, Garaj Márk 8.A, Šonkoľ Dominik 5.A. Egyéniben sikerült Kuba Dávidnak az 1. helyet megszerezni. Kimagasló eredményével a mezőnyt maga mögé utasította. Csapatban is részt vettünk a küzdelemben, ahol a dobogó harmadik fokára állhattunk fel. Gratulálunk a szép eredményekhez!


            -PJ-

          • TAVASZI KAZINCZY KUPA

          • Idén első alkalommal került megrendezésre, iskolánk tornatermében, a TAVASZI KAZINCZY KUPA nevet viselő kispályás amatőr labdarúgó torna. A dobogón végző csapatok serleg és oklevél díjazásban részesültek. Vendégeinknek szeretnénk megköszönni a tornán való részvételüket. A csapatok mindent beleadtak, hogy méltóképpen képviselhessék iskoláikat. Ahogy minden tornán,úgy itt is csak a legjobb állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Örömünkre szolgál, hogy diákjainknak sikerült megszerezni az előkelő 1. helyet.

            Ezúton is gratulálunk nekik!

            -BD, PJ, SZL -

          • Továbbjutók a Tompa járási fordulójában

          • A magyar költészet napján (április 11-én) került sor a Tompa Mihály Országos Verseny járási fordulójára a Tornaljai Tompa Mihály Városi Művelődési Központban. Iskolánkat 22 tanuló képviselete. 13 tanuló kvalifikálta magát a területi elődöntőbe, amelyre május 16-án kerül sor Losoncon. Gratulálunk minden résztvevőnek! A továbbjutóknak pedig sok sikert kívánunk a következő fordulóban!

            Arany sávos minősítést kapott, és egyben továbbjutott tanulók névsora:

            1. Majoros Boglárka – 1. A

            2. Gulyáš Szofia – 2. D  

            3. Jánosdeák Zoltán -3. A

            4. Miko Lara – 3. B

            5. Deme Máté – 5.A

            6. Galko Hanna Andrea – 5. A

            7. Csutor Csenge – 6.A

            8. Albert József Szabolcs – 6.A

            9. Miko Lilianna – 7. A

            10. Molnár Bálint – 7. A

            11. Fekiač Kiara – 8. A

            12. Miklós Mária Noémi  - 8. A

            13. Thuza Gréta – 8.A 

            -TÁ- 

             

             

          • A Felvidékről kitelepítettek emléknapja – április 12.

          • A 9.C osztály rendhagyó történelemóra keretén belül a A fehér lap árnyékában című filmet nézte meg, ezzel emlékezve azon felvidéki magyarokra, akik részesei voltak a kitelepítésnek és a lakosságcserének. A megrendítő alkotás emlékeztetett bennünket a múlt fájdalmas fejezeteire, és felhívta figyelmünket az elnyomás és kitelepítés súlyos következményeire.

            -TÁ-

          • Költészet napja az alsó tagozaton

          • Iskolánk alsó tagozatos tanulói projektmunkák segítségével bővítették ismereteiket József Attiláról és emlékeztek meg a magyar költészet nagyjairól.

          • Robbanás az 5.A, 5.B osztályokban

          • Iskolánk 5.A és 5.B osztályos tanulói vulkánokat készítettek a geográfia órák keretén belül. A gyerekek nagy örömmel vetették bele magukat a projekt megvalósításába. Szorgalmasan ragasztottak, festettek, hogy elkészüljenek ezek a kreatív alkotások. Ezt követően elvégeztünk egy egyszerű kísérletet. Így a tanulók megtanulták, hogyan működik egy vulkánkitörés. 

            -SzE-